Klantenservice

KlantenserviceOnze klantenservice is tijdens openingstijden goed bereikbaar via e-mail en natuurlijk telefoon om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op voor advies of vragen over onze producten.

Per telefoon
KlantenserviceDagelijks zijn wij tussen 9 en 17 uur telefonisch bereikbaar op 071 – 341 3444 (lokaal tarief) om u te helpen bij vragen, opmerkingen of suggesties.

Per E-mailMail_blue
Zet u uw vragen liever rustig op ‘papier’ dan kunt u ons altijd een e-mail sturen naar klantenservice@vanbloo.com. Wij zorgen er voor dat u binnen 48 uur een reactie van ons krijgt.

In onderstaand tabel vindt u een overzicht over onze dienstverlening. De meeste gestelde vragen en antwoorden zijn kernachtig samengevat en hier te vinden.

 

Bestellen, leveren & betalen

Garantie

 

 

Ruilen, Retourneren & annuleren

Veiligheid & Privacy

Verzending & bezorging

Vragen over een product

Heeft u een klacht?

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan vragen wij u vriendelijk contact op te nemen.  Dat kan op verschillende manieren:

  • Telefoon: 071 – 341 3444, lokaal tarief. Graag uw order/factuurnummer bij de hand houden!
  • Stuur een email naar klantenservice@vanbloo.com. Dan heeft u binnen 2 werkdagen een reactie op uw klacht van ons.

Mocht u uw klacht per telefoon doorgeven, dan krijgt u binnen een werkdag een telefonische (of indien gewenst schriftelijke) reactie van ons. U krijgt n.a.v. een klacht per telefoon altijd direct een bevestiging per e-mail.