Het design van de charge-it

Het design van de charge-itHet design van de charge-it® is als een jongensdroom tot stand gekomen. Het begon in het najaar van 2013. Een student- company met 4 gedreven Bedrijfskunde (HBO) studenten zijn aan het broeden of het opladen van tablet en smartphone niet eenvoudiger kon.

Een mobile device wordt vaak op een stoel, kruk of prullenbak gelegd om tijdens het opladen de afstand te overbruggen tussen device en stopcontact. Het risico is dat het device valt of beschadigd. Ze verbaasde zich erover dat dit ‘probleem’ nog eerder niet opgepakt was.

De eisen aan de houder:

  • Past in elke wandcontactdoos
  • Ondersteuning verschillende schermformaten
  • De naam stond al vast: charge-it

Al gauw was het eerste concept beschikbaar en werd zelfs de pers gehaald.  Op school ontving het de prijs als meest innovatieve product. Zelf in productie brengen zag men niet zitten. Na goede afspraken heeft Van Bloo B.V.  het product overgenomen en is er een schitterend (Dutch) design van gemaakt. Het is uniek , praktisch en… Made in Holland!

Keuzes maken

Er zijn tientallen ontwerpen gemaakt door onze senior industrial designer. Daarna moest er gekozen worden uit de vele schetsen. Klopt de vorm bij de naam, is het praktisch, minimalistisch en ingenieus en heeft het een perfecte vorm die gezien mag worden? We ontwikkelde gelijk ook een ‘baby’ charge-it (tot 6 inch): de charge-it productfamilie is geboren! Er is patent aangevraagd en is verleend en zien we als een bevestiging op onze innovatie.

 

Het design van de charge-it

Lage WandContactDozen

Het concept model past alleen in hoge wandcontactdozen (vloerhoogte 1 meter). Door de tablet onder een hoek in de houder te schuiven wordt de charge-it compacter. Vanaf 25 cm vloerhoogte is charge-it te gebruiken. Gaaf!

Reacties op de charge-it®

De eerste keer dat ik het concept zag, dacht ik ‘wauw’ De oplossing schittert door zijn eenvoud in schoonheid. Zonder uitzondering zijn dat ook de reacties van het publiek, partners, distributeurs en eerste klanten. Het is een praktische oplossing voor een alledaagse probleem: het brengt de 220V naar het mobile device. Zeg maar: It brings power to you. De houder wordt nu ook gebruikt voor MP3-players en eReaders. ‘En dat begrijpen wij natuurlijk ook’ zegt Ludo Zwaan met een grijns.